Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Visstraat 4 in 'S-Hertogenbosch 5211 DN

Visstraat 4

5211 DN 's-Hertogenbosch
Vraagprijs € 1.000.000,- k.k. Beschikbaar

Omschrijving

Vraagprijs : € 1.000.000,- k.k.
Bouwjaar : 1900
Bouwjaar oorspr. : 1614 / 1638
Inhoud circa : 1.350 m³
Perceeloppervlak : 176 m²
Gebruiksoppervlak : 390 m²
Begane grond : 140 m
Eerste verdieping : 130 m²
Tweede verdieping : 120 m²

In de stadskern van het bourgondische ’s-Hertogenbosch, op een uitstekende locatie gelegen winkel met...
Lees meer

Kenmerken

Soort Object Winkelruimte Totale vloeroppervlakte 390 m² In units vanaf 140 m² Aantal lagen 3
Lees meer

Omschrijving

Vraagprijs : € 1.000.000,- k.k.
Bouwjaar : 1900
Bouwjaar oorspr. : 1614 / 1638
Inhoud circa : 1.350 m³
Perceeloppervlak : 176 m²
Gebruiksoppervlak : 390 m²
Begane grond : 140 m
Eerste verdieping : 130 m²
Tweede verdieping : 120 m²

In de stadskern van het bourgondische ’s-Hertogenbosch, op een uitstekende locatie gelegen winkel met stijlvol front van circa 11 meter breed.
Gelegen in drukke loop in A1 winkelgebied, om de hoek van de Hooge Steenweg. In de nabijheid zijn winkels gevestigd zoals Bagels & Beans, G-Star, Berkeley herenkleding, America Today, en Jumbo City. Op zaterdag begint de warenmarkt op 20 meter afstand.

In de directe omgeving zijn verschillende dag horecazaken gevestigd, op enkele honderden meters ook uitstekende cafés en restaurants van de Uilenburg (in de Lepelstraat en Korenbrugstraat).
Vlakbij liggen ook echte toeristische publiekstrekkers: binnen 250 meter de Dommel, Bolwerk Sint Jan en de opstapplaats voor de rondvaarten op de Binnendieze.

Het Centraal Station (ook met uitgebreide parkeervoorzieningen) ligt op 400 meter.

De gehele oppervlakte van de begane grond is circa 140 m² groot met een frontbreedte van circa 10,60 meter. Achter in de winkel is de toegang tot de kelder van circa 30 m².

De eerste etage is circa 130 m², de tweede etage 120 m² groot.

De bestemming ter plaatse is winkel en woonruimte. Ter plaatse is geen zelfstandige horeca toegestaan. Op de tweede en hogere bouwlagen is wonen toegestaan. De vloeroppervlakte per woning moet ten minste 50 m² bedragen en in de kap zijn geen zelfstandige woningen toegestaan. In geval van woonruimte in de kap moet deze deel uitmaken van de woning op de ondergelegen verdieping. Het pand is een gemeentelijk monument. Het geheel dient te worden gerenoveerd.

De notariskeuze is voorbehouden aan de verkoper.

Verkoop bij inschrijving behoort eventueel tot de mogelijkheden.

Uit de Bossche Encyclopedie:
'De Groene Wan' (1638)
Visstraat 4
Dit smalle pand stond op het brede perceel 'Pipengael'. Het pand vormt ook heden één geheel met de buurpanden ter linkerzijde. Door moderne verbouwingen zijn de oude elementen grotendeels verloren gegaan. De oude kelders zijn nog aanwezig. De kelder onder het achterhuis is iets smaller, mogelijk om een gang naar het achterterrein mogelijk te maken. De achterkelder die vanaf dit achtererf toegankelijk is, heeft een enkelvoudige balklaag van hergebruikte balken, waaronder een puibalk met profileringen en gesneden roosjes ter versiering (15de, of begin 16de eeuw). De kelder onder het voorhuis, die vanaf de straat toegankelijk is, bezit een tongewelf over de volle breedte van het pand.

Oude bouwhistorische beschrijving en beknopte omschrijving van de gevel
(bron: afdeling Erfgoed van de gemeente ’s-Hertogenbosch)
Visstraat 4

Op dit perceel bevinden zich eigenlijk twee huizen. De toestand is alleen bekend van een bouwtekening uit 1930. Mogelijk geeft een schets uit 1910 in zeer globale mate de situatie weer van het linker huis, maar dit is onzeker. De tekening wordt hier daarom buiten beschouwing gelaten.

Linker huis:
Van de kelder van dit huis is niets bekend, alleen dat zij werd gedekt door een tongewelf, waarvan de kruin haaks op de straat was gelegen.
In 1930 blijkt een gedeelte van de begane grond van de beide panden al te zijn samengevoegd tot winkelruimte (later zou daar ook de begane grond van Visstraat 2 nog bijkomen). Van het linker pand zijn op de begane grond op dat moment de voorheen tegen de linker zijmuur gelegen gang én de keuken van het achterhuis bij het perceel van Visstraat 2 getrokken. De restruimte van de begane grond wordt in beslag genomen door de al genoemde winkelruimte en daarachter door een overloop met trap en een gang naar het toilet. Zowel de overloop als de gang gaven toegang tot vertrekken in het rechter huis van het perceel.
De verdieping van het linker huis behoorde vrijwel geheel toe aan de bewoners van Visstraat 2. Alleen een klein vertrek (overloop) waarin de trap uitkwam behoorde tot Visstraat 4. Via deze overloop bereikte men de verdieping van het rechter huis op het perceel.
Hoe de oude situatie op de verdieping geweest is, valt niet meer exact na te gaan. Vermoedelijk mat het voorhuis ongeveer 3,70 bij 7,20 meter. In ieder geval bevond zich op ongeveer 7,20 meter uit de voorgevel een tussenmuur en was er een niveauverschil met het daarachter gelegen gedeelte van het huis, dat drie optreden (circa 60 cm) lager was gelegen. Van deze tussenmuur ontbreekt echter ieder spoor op de begane grond en op de zolder.
Hoe ver het achterhuis zich oorspronkelijk heeft uitgestrekt is eveneens onbekend. De getekende lengte van 9,50 meter lijkt niet erg voor de hand liggend en de mogelijkheid moet worden opengehouden dat het oorspronkelijke pand ooit is verlengd ten koste van een open plaatsje.
De oude zolder (met dekbalkjuk en makelaar), die weer geheel bij Visstraat 2 behoorde, geeft ons over deze kwestie geen verdere aanwijzingen. In 1930 werd de zolder overigens verbouwd tot een volledige verdieping en voorzien van een plat dak balklaag. Tevens werd toen de achtergevel op dit niveau ongeveer 2,20 meter teruggelegd tot aan de achtergevel van het rechter huis op het perceel. De voorgevel was een bakstenen (?) lijstgevel met op de begane grond een gepleisterde pui met midden deur en flankerende vensters. Op zowel de verdieping als de zolder waren vier vensters aangebracht; op de verdieping met 6-ruits schuiframen en op de zolder met 4-ruits schuiframen.

Rechter huis:
Hoogstwaarschijnlijk was dit pand verdeeld in een voor- en achterhuis. In ieder geval was in de kelder een dwarsmuur aanwezig. Het voorhuis zou dan ongeveer 3,50 bij 7,70 meter meten, terwijl de maat van het achterhuis dan 3,50 bij 6,30 zou bedragen. De kelder van het voorhuis werd gedekt door een tongewelf, waarvan de kruin haaks op de straat was gelegen. De zoldering van de kelder onder het achterhuis is onduidelijk. Mogelijk betrof het hier een enkelvoudige platte balklaag op muurpenanten en randbalk. Dit zou dan een zeer oude kelder kunnen zijn.

De onderverdeling in voor- en achterhuis was op de begane grond in 1930 reeds verdwenen. Achter de winkel bevonden zich nog een salon en een magazijn. Bovendien was het open plaatsje achter de achtergevel op dit niveau overdekt met een glazen kap, waardoor de aldus ontstane ruimte benut kon worden als atelier.

Op de verdieping ontbrak de scheiding in voor- en achterhuis eveneens. Gescheiden door een grote overloop met kasten en trappen bevond zich hier tegen de voorgevel een kamer en tegen de achtergevel een keuken, beide met tegen de linker zijmuur een rookkanaal. De verdieping was uitsluitend bereikbaar via de trap in het linker huis. Alle balklagen zijn enkelvoudig en verdere historische structuren ontbreken.

Het dak van de zolder werd aanvankelijk gedragen door een constructie van schaarspanten met trekplaat en blokkeels. In lengterichting was aan iedere zijde een plaat aangebracht. De zolder werd in 1930 -tezamen met die van Visstraat 2 en het linker pand - vervangen door een volledige verdieping met plat dak. Aan de rechterzijde werd merkwaardig genoeg de oude borstwering gehandhaafd en een steil lessenaars dak aangebracht.
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 1.000.000,- kosten koper Aanvaarding in overleg BTW van toepassing Nee Bouwvorm Bouwvorm Bestaande bouw Bouwjaar 1614 Indeling Soort Object Winkelruimte Totale vloeroppervlakte 390 m² Verkoopoppervlakte 140 m² Woonoppervlakte 250 m² Perceeloppervlakte 176 m² Frontbreedte 1100 cm Diversen In units vanaf 140 m² Aantal lagen 3 Woonruimte Woonruimte mogelijk Welstandsklasse A1
Hoofdfunctie
Winkelruimte
Oppervlakte
390 m²
In units vanaf
140 m²
Verkoop vloeroppervlakte
140 m²
Frontbreedte
1100 cm
Verdiepingen
3
Verzamelgebouw
Pantry/keuken
Welstandsklasse
A1
Publieksgerichte dienstverlening
Ja
Detailhandel
Ja
Showroom
Ja
Route van naar Visstraat 4, 5211 DN 'S-Hertogenbosch
U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Bedrijfsgegevens
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring